Curtain House

Curtain House

Originally built between 1881 and 1887, the six-storey, 54,000 sq ft building previously housed furniture and clothing manufacturing and is set to undergo extensive refurbishment and structural alterations to the existing office into Cat A and B workspace.

 

Works include implementing new structural walkways, rooftop terraces, and an elevated main entrance and reception area. The project team will undertake considered external masonry and window restoration, a refurbishment of the existing timber floors, and repair of internal brickwork and steel columns.

 

Funded by Aviva’s Climate Transition Fund, the project transforms the building’s office facilities to meet the needs of modern tenants while complementing its rich historical context.

 

In partnership with Aviva Investors and The Land Collective’s Black Girls in Property Programme, the project hosted 20 girls for a site visit and expert talks to bridge the gap between ethnically diverse youth and the built environment industry.

 

 

Project Type: Refurbishment
Sector: Commerical
Location: Shoreditch, London
Completion: Autumn 2024

Client: Aviva
Project Manager: Leslie Clarke
Quantity Surveyor: WT Partnership
Architect: Anomaly
Structural Engineers: TWS Simpson
Services Engineer: GDM